-
ازخرید ماهیانی که دارای علایمی همچون باله ها به صورت تاخورده و جمع شده
درآمده باشد، دراطراف دهان یا سطح بدن، لکه های پنبه مانند مشاهده شود،
روی سطح بدن، زخم یا لکه های سفید متمایل به خاکستری یا قرمزمشاهده شود و
یا آنکه بدن رنگ پریده و لکه لکه شده باشد، لبه باله ها خورده و ساییده
شده باشد، ماهی بی قرار بوده و بدون آنکه دریکجا قرارگیرد پیوسته بدن خود
را به اطراف بمالد، چشم ها به صورت یکطرفه و یا دوطرفه بیرون زده باشد،
پولکهای ماهی ریخته باشد، خودداری نمایید.
- درنگهداری طولانی مدت
ماهیان قرمزبه طورمثال درخانه و کنارسفره های هفت سین مقدار آب مورد
نیازهرقطعه ماهی انگشت قد، حداقل یک لیترمنظور شود، ضمن اینکه یک تا
دوباردرهفته آب ماهیان را تعویض کنید و از شن و ماسه های رنگی و تیزجهت
تزیین آکواریوم و تنگهای ماهیان استفاده ننمایید.
- شستشوی دوره ای
آکواریوم ها و ضدعفونی وگندزدایی آنها با محلولهای نمک طعام(30 گرم در
لیتربه مدت ده دقیقه)، ترکیبات آمونیوم 4 تایی به مقدار1-1/0 گرم درلیترآب
به مدت 1تا 15 دقیقه و یا ترکیبات یددار به مقدار200 میلی گرم درلیتر آب
به مدت 10 ثانیه، استفاده از دستکش به خصوص برای افراد حساس و دارای سوابق
آلرژی ازدیگر توصیه های سازمان برای خرید و نگهداری ماهی قرمزدرایام
نوروزاست.
- شستشوی کامل دستها با آب و صابون بعد ازهرباردست زدن
به آب یا ماهیان زینتی، جلوگیری ازدست زدن کودکان به ماهیان وآموزش بهداشت
فردی به آنها وعدم دستمالی چشم، صورت و دهان بعد ازکاربا آکواریوم،
نگهداری مناسب غذاهای ماهیان آکواریومی درجاهای خنک و تاریک و خشک در ظروف
کاملا بسته ورعایت تاریخ مصرف برای این مواد غذایی توصیه شده است.
-
ماهی قرمزباید با غذاهای کم پروتئین و سرشارازکربوهیدرات تغذیه شوند و
بهتراست که غذا درسطح آب شناور بماند، استفاده ازغذای آماده بهتراست و
غذادهی باید یک یا دوبار درروز و به اندازه ای باشد که درمدت یک تا دو
دقیقه مصرف شود.
- رعایت دوره ای حداقل 2هفته ای قرنطینه ای برای
ماهیان جدیدالورود دریک آکواریوم جداگانه،جداسازی تمامی موارد اختلال و
بیماری از سایرماهیان و طی دوره زمانی برای آنها، مراجعه به دامپزشک در
صورت بروزهر نوع علایم و ناراحتی درماهیان آکواریومی، مراجعه به پزشک
درصورت بروزهرنوع علایم و ناراحتی های پوستی از سوی سازمان دامپزشکی به
مردم توصیه شده است.
- آب مورد استفاده برای این منظور باید
بهداشتی بوده و درمورد آبهای شرب شبکه آبرسانی شهری باید یا کلرزدایی شود
و یا برای تعادل گازها و خروج کلرقبل از مصرف حداقل به مدت 48 ساعت در
ظروفی دهان گشاد نگهداری و ذخیره شود.
- درصورت عزیمت به مسافرت و
یا ترک منزل ماهیان را دراماکن محصورمجازمشخص شده برای این منظور رهاسازی
کرده و یا آن را به اقوام خود هدیه و یا به آکواریوم دارها تحویل دهید
همچنین از قراردادن آکواریوم ها و تنگهای ماهی درجلوی نورمستقیم آفتاب،
کنار شومینه ها و یا داخل آشپزخانه خودداری کنید