خلیج فارس آنلاین : دکتر سیدعلی کشاورز عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: اثرات
زیان بار نیترات به دو دسته مستقیم و غیرمستقیم قابل تقسیم است که اثر
مستقیم آن در ترکیب با پروتئین و اسیدهای آمینه باعث ایجاد نیتروزآمین شده
که خود عامل ابتلا به سرطان است و اثر غیرمستقیم آن تبدیل به نیتریت و
بروز مسمومیت میشود.
وی افزود: وجود نیترات زیاد در آب و غذا باعث افزایش نیتریت بزاق انسان و تخریب ویتامین A وC در بدن میشود.
این متخصص تغذیه با اشاره به مواد غذایی که موجب تجمع نیترات در بدن
میشوند، گفت: سبزیجاتی مانند هویج و اسفناج که خود حاوی نیترات هستند از
این جملهاند از این رو بهتر است در سوپ کودکان استفاده نشوند.
دکتر کشاورز تصریح کرد: نیترات موجود در این سبزیجات طی ماندن در سوپ
کودکان به نیتریت تبدیل شده و این نیتریت با هموگلوبین خون نوزاد ترکیب و
باعث تولید نوعی آنزیم خطرناک در بدن کودکان و ابتلای آنها به مسمومیت
میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: استفاده از آب فاضلاب
در آبیاری کشتزارها، استفاده از کودهای شیمیایی که به طور معمول در کشور
ما مصرف آن رایج است و همچنین رشد گیاه در خاکهایی که فاقد عنصر مولیبدن
باشد از علل تجمع نیترات در گیاهان است.
دکتر کشاورز در پایان خاطرنشان کرد: نشست فاضلابهای شهری و انسانی به
سفرههای آب زیرزمینی و استفاده از آبهای آلوده به منظور استفاده انسانی
نیز میتواند موجب افزایش ورود نیتراب به آب شرب مردم شود.