* "خدا نیاورد آن روزی را که سیاست ما و سیاست مسئولان کشور ما پشت کردن به دفاع از محرومان و روآوردن به حمایت از سرمایهدارها گردد و اغنیا و ثروتمندان از اعتبار و عنایت بیشتری برخوردار بشوند. معاذالله که این با سیره و روش انبیا و امیرالمومنین و ائمهمعصومین- علیهم السلام - سازگار نیست. " (امام خمینی - 6/5/1366)
* ناباورانه مطلع شدیم که در ادامه تصویب لایحه برنامه پنجم توسعه، بند "ی " از ماده 24 تصویب شد. به راستی که این بند با صدور مجوز جذب دانشجوی پولی در دانشگاههای دولتی لکه ننگی بر دامان همه دلدادگان انقلاب و عدالتخواهان است.
* پس از این همه تاکیدات رهبر انقلاب بر لزوم تولید ثروت از راه علم، دیگر با کدامین توجیه میخواهید حلقهای بسته ایجاد کنید میان ثروت و علم؟!
* آیا تجربه این طرح کافی نبود برای پرهیز از این اقدام؟! در گذشته نیز دانشگاههای صنعتی شریف، تهران و صنعتی امیرکبیر از طریق برگزاری دورههای مشترک با دانشگاههای خارج از کشور مشابه این طرح را اجرا کردهاند، که عواقبش بر همه معلوم شد. آنچه که بر سر فرهنگ دانشگاهها آمد بر تمام کسانی که آن دوران در دانشگاه بودند معلوم است.
* آیا با این مدرک فروشی که به راه انداختهاید، اعتبار مدارک را نیز به فروش نگذاشتهاید؟ آیا نمیتوان این موضوع را "استثمار تلاش دانشجویان کوشا " به نفع مرفهین و پولدارها نامید؟ چرا که آنها با تلاششان برای دانشگاه اعتبار کسب میکنند و عدهای این اعتبار را با پولشان میخرند.
* بدانید که دانشجویان انقلابی این بند لایحه پنجم و چندین بند دیگر آن را که پس از تصویب دولت و مجلس منتظر نظر شورای نگهبان است نخواهند پذیرفت. ما بیشتر دوست داریم تا خود دولتمردان و نمایندگان مجلس به خود آمده و اشتباهی را که کردهاند، جبران کنند. هرچند که اگر اینگونه نشود به هر وسیله مشروعی متوسل خواهیم شد تا جلوی اجرا شدن این بیعدالتی را بگیریم.
* بدانند که جنبش دانشجویان مسلمان ساکت نمیماند و برای دفاع از حقوق مستضعفین همان صاحبان واقعی انقلاب و ولی نعمتان همه ما به صحنه آمده و تا آخرین نفس مبارزه خواهند کرد.
در زیر بخش هایی از بیانیه جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران آورده شده است:
* گفتهاند و نوشتهاند که سهشنبه 11 آبان 89 مجلس هشتم در بررسی برنامه پنجم توسعه، مادهای و تبصرهای را تصویب کرده است مبنی براین که دانشگاههای دولتی میتوانند شعبی خودگردان در داخل و خارج کشور تاسیس کنند و در آنها از داوطلبان شهریه بگیرند. ضمنا پذیرش دانشجو در این دانشگاهها بدون آزمون سراسری است. خلاصه دانشگاه دولتی تاسیس میشود و هر که پول داشت، دانشجوی دانشگاه دولتی. خب، دولتی است و یعنی مال خودتان است و با مال خودتان وارد میشوید.
* آیا بهتر نیست به جای دلسوزی برای گسترش آموزش عالی، دلتان برای دانشآموختگان بیکار بسوزد؟ آیا فکر نمیکنید ورود بدون سنجش از بازده و میانگین علمی دانشگاههای معتبر میکاهد؟ آیا فکر میکنید گسترش علم یعنی افزایش دانشجو؟ آیا فکر نمیکنید مهمتر از افزایش دانشجو و دانشگاه، ارتقای کیفیت دانشگاهها و همچنین اسلامی کردن دانشگاههاست؟ آیا واقعا دولت، وزارت علوم و دانشگاههای دولتی از کمبود بودجه دچار مشکلات اساسی هستند؟ آیا دانشگاههای بزرگ دولتی که طبیعتا اصلیترین گزینههای ماده مصوبهاند، واقعا از بودجههای میلیاردی خود استفاده صحیح و به جا میکنند؟
* آیا فکر نمیکنید شکاف درآمدی موجود در جامعه کشورمان، با چنین تصویباتی به شکاف فرهنگی بدل میشود و روز به روز بر شکاف طبقاتی در جامعه میافزاید؟ انصافا با تاسیس دانشگاه پولی، سرمایهداران کمتوان در عرصه علمی بیشتر میتوانند وارد دانشگاه شوند یا آن مستضعفانی که حتی پول خریدن پاککن برای جلسه کنکور را ندارند، چه برسد به پول کتاب کنکور و معلم خصوصی؟ آیا این معنای عدالت در فرهنگ واژگان شما است؟ میشود خواهشی کنیم؟ تقاضا داریم در کنار همه کارها و مسئولیتهایتان، زحمتی دیگر بکشید و ساعتی همه با هم جمع شوید و معنای دو واژه را برای ما مشخص کنید! به هر نتیجهای که رسیدید، ما هیچ اعتراضی نمیکنیم.
در زیر بخش هایی از بیانیه جنبش عدالت خواه دانشجویی دانشگاه تهران آورده شده است:
* هشدار جنبش عدالتخواه دانشجویی در خصوص ردپای برنامه ریزی شده تفکرات لیبرالی در بخش های مختلف برنامه پنجم توسعه
* اگر برخی از نمایندگان ملت ماجرای اسفناک پذیرش لجام گسیخته دانشجویان پولی و اعتراضات دانشجویی چند سال گذشته را همانند شعارهای عدالتخواهانه و اصولگرایانهی هنگام انتخابات خود، به فراموشی سپرده اند، اما دانشجویان عدالتخواه هنوز ماجرای فاجعه آمیز پذیرش دانشجویان پولی در دوره های مشترک با دانشگاههای خارجی با مبالغی چند ده میلیونی (از بیست و پنج میلیون تا ?? میلیون تومان در دانشگاههای معتبر کشور) در شش سال پیش (?? و ??) را از خاطر نبرده اند.
* در صورت تصویب این قانون توسط شورای نگهبان شاهد بازتولید امکانات و ثروت در یک طبقه به خصوص در جامعه خواهیم بود. تبعیضی که به وضوح در این قانون مشاهده میشود این امکان را به طبقات برخوردار و مرفه جامعه خواهد داد تا با کسب جایگاه های برتر جامعه به واسطه بدست آوردن مدرک توسط پولهای خود، چرخه ای را در جامعه نهادینه کنند که نتیجه ای جز پولدار شدن پولدارها و افزایش شکاف طبقاتی در جامعه نخواهد داشت.
* سوال دیگری که در این میان مطرح میشود این است که از دیدگاه دولتمردان و مجلسیان “علم بهتر است یا ثروت؟” خدشه دار شدن جایگاه علم و تنزل دانشگاه به یک بنگاه اقتصادی و محل کسب و یا خرید مدرک از نتایج ناگزیر این طرح خواهد بود. آقایان باید تکلیف خود را روشن کنند که آیا در تصور شما، دانشگاه در نظام اسلامی «کارخانه آدمسازی است» یا یک «بنگاه اقتصادی» ؟
* به منظور رسیدن به ” زمینه سازی و تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد ، دانش مدار،خلاق و کارافرین ؛ منطبق با نیازهای نهضت نرم افزاری، با هدف توسعه کمی و کیفی”(ماده ?? لاحیه برنامه پنجم توسعه) جز با نگاه جامع به نیازها و توجه به نقشه جامع علمی کشور – که باید هر چه سریعتر تکمیل و تصویب گردد – غیر ممکن خواهد بود.
* در پایان جنبش عدالتخواه دانشجویی امیدوار است که نمایندگان ملت و دولت محترم که با شعار عدالتخواهی و حمایت از مستضعفان قدرت را دست گرفته اند، مراقب باشند که با برخی عملکردها و تصمیمات مشکوک موجبات دلسردی مردم از عمل به شعارهای اصلی انقلاب را فراهم ننمایند و به سرعت اشتباهات صورت گرفته را جبران نمایند که در غیر اینصورت فرزندان معنوی حضرت روح الله در اعتراض به این تصمیمات ناعادلانه -که در مخالفت آشکار با بیانات رهبر معظم انقلاب است- آرام نخواهند نشست.