ناهید
کرمی، کارشناس پرستاری از آجیل به عنوان بخش خوشمزه، خوش خوراک و البته
بسیار چرب سفره ها و میزهای پذیرایی از مهمانان نوروزی و نیز میزبانان
نوروزی یاد کرد و گفت: ترکیب دانه های روغنی و خشکبار مختلف در آجیل و مصرف
آن برای بدن انسان بسیار مفید است، به طور مثال پسته هم از منظر نگاه طب
قدیم و هم طب مدرن دارای قابلیت ها و خواص زیادی است.
وی در ادامه
خاطرنشان کرد: پسته، حاوی آهن، پتاسیم، فسفر و کلسیم است و همچنین ویتامین
های B1، B3 و E را خود جای داده است که به دلیل وجود املاح مغذی و انواع
ویتامین ها به افرادی که به کم خونی دچار هستند و یا جهت تقویت نیروی
جسمانی به اشخاص توصیه می گردد.
کرمی؛ مصرف مغز پسته را برای
جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی مفید دانست و تصریح کرد: افرادی که
مبتلا به نارسایی های کبدی هستند و یا قند خون(دیابت) دارند و از ناراحتی
های کلیه رنج می برند، نباید از پسته استفاده کنند.
مغز گردو، یکی
دیگر از اجزای تشکیل دهنده ی آجیل نوروزی است که کرمی از آن به عنوان راهی
برای پایین آوردن کلسترول خون و پیشگیری از ابتلا به بیماری های ریوی نام
برد و افزود: از آن جایی که مغز گردو دارای قند، پروتئین و انواع ویتامین
هاست، مصرف آن برای بدن انسان بسیار مفید است.
وی تصریح کرد: گردو،
حاوی اسیدهای چرب مفید و همچنین املاح معدنی مانند کلسیم و فسفر است و نیز
مصرف گردو از تشکیل سنگ کلیه و سنگ صفرا پیشگیری می کند.
در پایان
گفت و گو، کرمی از افرادی که تری گلیسیرید خون بالا، دیابت و یا فشار خون
دارند و حتی شهروندانی که سابقه ی بیماری ندارند و نیز کودکان خواست با
توجه به تمام اثرات مفید اجزای تشکیل دهنده ی آجیل نوروزی با استفاده ی
متعادل و بهداشتی از آن و دیگر خوراکی های نوروزی، ایام و تعطیلاتی مفرح را
در پیش رو داشته باشند تا با بیماری و ابتلا به مسمومیت های احتمالی و
بروز مشکلات، نوروز خود را در اورژانس بیمارستان ها و یا بستری در خانه ها
نگذرانند.