به
نوشته همشهری، سیبزمینیها سرشار از مواد مغذی هستند ولی متاسفانه بسیاری
از افراد از این منبع غذایی به اشکال ناسالم مانند سیبزمینیسرخ کرده و
یا چیپس سیبزمینی استفاده میکنند و حتی اگر آن را به صورت پخته نیز مصرف
میکنند آن را با مواد چربی مانند پنیر و کره و خامه مخلوط کرده و
میخورند.
این افراد بهتر است بدانند که استفاده از این روشها و
تکرار آن، نتیجهای جز افزایش احتمال بروز نارساییهای قلبی را در آنان
به همراه نخواهد داشت.
اگر به روش صحیح از سیبزمینیها استفاده شود مواد غذایی کم کالری و سرشار از فیبر محسوب شده که موجب سلامت بدن میشوند.
برخی از خواص سیبزمینیعبارتند از:
1- موجب افزایش وزن میشوند.
سیبزمینیها
حاوی مقدار فراوانی کربوهیدرات و مقدار کمی پروتئین هستند. مصرف سیبزمینی
برای آنان که لاغر هستند و میخواهند وزن، اضافه کنند، توصیه میشود. این
ماده غذایی دارای ویتامینهای سی و ب کمپلکس است.
2- هضم آن راحت است.
سیبزمینیها
به خاطر اینکه سرشار از کربوهیدرتها هستند هضم آنها آسان است از این
رو، این ماده غذایی به بیماران و کودکان که نیاز به غذایی با هضم راحت و
انرژیزا دارند، توصیه میشود.
3- برای پوست مفید است.
ویتامینهای گروه سی و ب کمپلکس و مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم، فسفر و روی، محافظان خوبی برای پوست محسوب میشوند.
سیبزمینی
رنده شده را با مقداری عسل مخلوط کرده و برای رفع چروکهای پوستی و هرگونه
لکه پوستی ناشی از افزایش سن آن را روی پوست بمالید.
خواص سیبزمینی
4- موجب تقویت مغز میشود.
اصولا
عملکرد مناسب مغز به ذخیره اکسیژن، سطح گلوکز، منیزیم، برخی از اعضای
ویتامین ب کمپلکس و برخی هورمونها مانند اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب
مانند اسیدهای چرب امگا 3 بستگی دارد و سیبزمینی نه تنها حاوی تمام این
خواص است بلکه دارای ترکیبات دیگری مانند روی و فسفر نیز هست که برای مغز
مفیدند.
5- خاصیت ضد التهابی دارد.
به خاطر وجود مواد مغذی
مانند ویتامین سی و ویتامین ب و پتاسیم در این ماده غذایی، میتواند کلیه
التهابات بیرونی و درونی را مانند التهاب روده و سیستم گوارش را تسکین
بخشد و از آن رو که هضم راحتی دارد برای کسانی که دارای زخمهای دهانی
هستند غذای خوبی به شمار میرود.
6- برای درمان روماتسم توصیه میشود.
وجود برخی از مواد مغذی مانند ویتامینها، کلسیم و منیزیم در این ماده غذایی کمک خوبی برای درمان روماتیسم محسوب میشوند.