پایگاه تفریحی خلیج فارس آنلاین

جذابترین و جالبترین مطالب و عکس های روز

پایگاه تفریحی خلیج فارس آنلاین

جذابترین و جالبترین مطالب و عکس های روز

مسجد کلن نقطه عطفی در معماری دینی آلمان است +عکس

سایت تفریحی خلیج فارس 4fun.sub.irسایت تفریحی خلیج فارس آنلاین : مسجد مرکزی شهر کلن آلمان که حتی پیش از آغاز ساخت در سال 2009 با مشکلات و انتقادهای بسیاری مواجه بود در مراحل پایانی ساخت قرار دارد و به عنوان یک جلوه هنری، اجتماعی و دینی در این شهر مورد تحسین قرار گرفته است .
 

به نقل از منابع اینترنتی، مسجد جدید شهر کلن پیش از ساخت با اعتراضهای بسیاری درباره ارتفاع مناره ها ورو به رو شده بود و برخی شکل ظاهری این مسجد را به تسهیلات اتمی نسبت می دادند.

زمانی که  طرحهای این مسجد رونمایی شد برخی منتقدان آن را فرصتی برای مطرح کردن بحثهای بنیادین درباره جامعه اسلامی ترک تبار آلمان قلمداد کردند.

اکنون که شش سال از آن زمان می گذرد پل بوهم معمار این مسجد اظهار داشته است که طرح این مسجد خود اقدامی برای ادغام بوده است. وی اظهار داشت: این یکی از مهمترین ساختمانهایی است که تا کنون طراحی کرده ام.

وی گفت: هدف اصلی از طراحی این ساختمان منتقل کردن حس عدم پنهان کاری نسبت به سایرین و دعوت از مردم جامعه است. شبستان اصلی این مسجد در معرض دید است و فضای مسجد به نوعی از تمام پیروان ادیان برای حضور یافتن در آن دعوت می کند.

این مسجد دارای یک گنبد بزرگ و دو مناره است.

مناره های این مسجد پیش از آغاز به کار ساخت در نوامبر 2009 به شدت مورد انتقاد مخالفان قرار گرفته بود، گروه های راست گرای کلن اظهار داشتند که این مناره ها بزرگتر از طرح اصلی ساخته شده و کلیسای جامع و مشهور این شهر را تهدید می کند. کلیسای جامع شهر کلن که در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد یکی از شاخصه های شهر کلن به شمار می آید.

کلن در جنگ جهانی دوم به شدت بمباران شد و هرگز از نظر معماری به حالت سابق بازنگشت، اما مسجد مرکز کلن یکی از معدود ساختمانهای این شهر خواهد بود که دارای سبک خاص خود است و میراث معماری اسلامی را به نمایش گذاشته است.

نوربرت نوسبام استاد تاریخ دانشگاه کلن از این مسجد با عنوان نقطه عطفی برای معماری دینی در آلمان یاد کرده است.

قرار است این مسجد اوایل سال 2012 افتتاح شود، طراحی داخلی این مسجد چندان زیاد نخواهد بود و نور طبیعی که آن هم از طریق پنجره ها می تابد بخش اعظم زیبایی داخلی مسجد را به عهده می گیرد. این مسجد همزمان با جامعه پیش می رود و مسلمانان بعدها درباره طراحی داخلی آن تصمیم گیری می کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد